PAS OP VOOR CONSIGNATIE (BEMIDDELING) VERKOOP

Een veel voorkomende vorm van verkoop is de zogenaamde bemiddeling verkoop. U benadert een bedrijf voor de verkoop van uw caravan of camper, of een bedrijf benadert u nadat u de caravan op internet heeft geplaatst. Veelal wordt er met u een prijs afgesproken die behoorlijk hoger ligt dan wanneer u de caravan direct zou verkopen tegen handelsprijs. Dit klinkt u natuurlijk als muziek in de oren want wie wil er nu niet die hoge prijs voor zijn caravan.

Echter aan deze vorm van verkoop schuilen vele gevaren.

  1. Veelal zijn de bedrijven die de caravan in verkoop nemen niet kapitaal krachtig en is deze manier van verkoop alleen een middel om u als consument als bank te laten fungeren. U kent de financiële situatie van het bedrijf niet en er zijn voorbeelden te over waarbij de particulier zijn geld niet eens heeft gekregen omdat het bedrijf ondertussen failliet ging en het geld van de al verkochte caravan was verdwenen.
  2. Ook staat uw caravan op andermans terrein waar het maar al te vaak gebeurt dat men onderdelen nodig heeft die dan zolang maar uit uw caravan worden “geleend”. Het bordje dat de caravans voor eigen risico staan zegt genoeg. Voorbeelden van o.a. movers die verdwenen zijn, zijn er te over.
  3. Het volgende wat zich veelal voordoet is dat de afgesproken hoge prijs niet wordt nagekomen. Na enkele weken of maanden krijgt u een telefoontje dat er misschien een koper is, maar dat er 'ïets' met de prijs moet worden gedaan. Uiteindelijk krijgt u voor de caravan dezelfde prijs maar in vele gevallen zelfs minder dan wanneer u de caravan direct had verkocht tegen handelsprijs.

Iedereen wil een eerlijke prijs voor zijn caravan, maar laat u niet verleiden door mooie praatjes van bemiddeling verkopers maar zoek veeleer een correcte handelaar die u direct betaald en u een RDW vrijwaring geeft.

Hallal trading probeert voor u een partner te zijn in een correcte manier van het kopen en verkopen van uw caravan.


Terugadres
 
Wilgeroosje 12
7443 TT Nijverdal
mob
 
06 22 15 40 22
(overdag bereikbaar)
fax 0548 61 62 11
   
kvk Enschede 081.06.407
btw NL.814.807.008.B01
bank 12.09.43.239
Hallal Trading BV
Member of the Kingdom
Hallal Trading is RDW-erkend in- en verkoper van caravans en campers.
Design by Reclamestudio 1vision, Rijssen